Oyun Parkları Denetim Planı Nasıl Oluşturulur?
Oyun Parklarında Çocuklar, kendi yaşlarındaki diğer kişilerle etkileşim kurarak hayal güçlerini genişletebilir ve değerli beceriler öğrenebilirler. Ancak çocuk oyun parkları bazen güvensiz olabilir ve bu da her yaştan ve yetenekten çocuklar için deneyimi engeller. İşte burada bir oyun Parkı denetim kontrol listesi devreye giriyor. Bu güvenlik planı, oyun parkınızı ziyaret eden herkesin mümkün olan en keyifli ve en güvenli zamanı geçirmesine yardımcı olabilir.
Oyun Parkı Denetiminin Önemi
Çocuklar oyun parklarında oynarken sadece eğlenmekle kalmaz, aynı zamanda güvenli bir yerde risk almayı da öğrenirler. Kaliteli bir oyun parkı, çocuklara yeni şeyler öğrenmeleri için onları zorlayan ve teşvik eden bir ortam sağlar. Çocuklar konfor parklarının dışına çıkarak sınırlarını ve potansiyellerini keşfetmeye başlar. Genel olarak, güvenli risk alma, çocukların fiziksel, duygusal, sosyal ve psikolojik olarak gelişmesine yardımcı olur.
Bununla birlikte, güvenli risk alma ile yaralanma potansiyeli ortaya çıkar. Bir öğretmen, ebeveyn veya vasi olarak çocukların sınırlarını güvenli bir şekilde test etmelerini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Türkiye'de her yıl 14 yaş ve altı 200.000'den fazla çocuk oyun parkı yaralanmaları nedeniyle acil servise başvuruyor. Neyse ki, etkili bir oyun parkı denetim planı uygulandığında oyun parkıyla ilgili yaralanmalar önlenebilir.
Oyun Parkı Denetim Planı Oluşturma
Oyun Parkınız için aktif denetim kontrol listenizi oluştururken, oyun parkının kurulumu, denetim için en iyi uygulamalar ve bir kazaya nasıl tepki vereceğiniz gibi değişkenleri düşünmeniz gerekir.
1. Oyun Parkını Düzgün Kurun
Oyun Parkını tasarlarken ve kurarken, oyun parkının düzeninin güvenli ve izlenmesi kolay olmasını sağlamak çok önemlidir. Bir oyun parkı tasarlarken aşağıdaki öğeleri göz önünde bulundurun:
- Oyun Parkının büyüklüğü
- Mevcut farklı oyun ekipmanı türleri
- Oyun Parkı görünürlüğü
- Oyun Parkını ziyaret edecek çocukların yaşları
Bir oyun parkını düzgün bir şekilde kurmak için oyun parkının büyüklüğünü düşünün. Doğal olarak, daha geniş Parklar daha fazla denetim gerektirecektir. Ek olarak, mevcut oyun ekipmanı türlerine bir göz atın. Kaya duvarlar veya büyük kaydıraklar gibi nesneler, belirli oyun parklarının görünürlüğünü engelleyecektir. Durum buysa, bir yetişkinin kör noktaları görebilecekleri başka bir noktada konuşlandırılmasını oyun Parkı denetim yönergelerinize not etmek isteyeceksiniz.
Oyun Parkını kullanacak çocukların yaş aralıklarını da göz önünde bulundurun. Oyun Parkı denetim kontrol listenize farklı yaş grupları için ayrı oyun zamanları eklemeye çalışın. Çocuklar kendileriyle aynı yaştaki akranlarıyla oynayacaktır ve daha büyük çocuklar, genç olanlardan daha aktif ve şamatacı olabilir. İki yaş grubu aynı anda oynuyorsa, herhangi bir sorun çıkmamasını sağlamak için iki grubun nasıl etkileşime girdiğine özellikle dikkat edin.
2. İyi Bir Rol Model Olun
İnsanlar, özellikle çocuklar, gözlem ve deneyimlerden öğrenirler. Bu nedenle, ebeveynler ve öğretmenler iyi davranışlar için model olduklarında , çocuklar da aynısını yapacaklardır. Çocuklara oyun alanı güvenliğiyle ilgili uymaları gereken bir dizi kural koyarsanız, ebeveynler ve öğretmenler kendilerinin de bu kurallara uyduklarından emin olmalıdır.
Öğretmenler, bazı oyun alanı davranışlarını her zaman doğrudan modelleyemeseler de, sabır ve empati göstererek sınıfta iyi davranışlar sergileyebilirler. Ebeveynler evde çocuklarıyla bahçede oynarken güvenli oyun taktikleri geliştirmeye çalışabilirler. Sonuç olarak, örnek olarak liderlik etmek, oyun alanında olumlu davranışı artırmanın temel bir yoludur.
3. Oyun Alanını Düzenli Olarak Kontrol Edin
Düzenli oyun parkı denetimleri, oyun alanının çocuklar için güvenli kalmasını sağlar. Çoğu durumda, okul oyun alanları okul dışı saatlerde halka açıktır veya oyun alanını kullanan okul sonrası programlara sahiptir. Sorumlular, oyun alanını günlük olarak, boğulma tehlikesi oluşturabilecek küçük nesneler gibi, başkaları tarafından geride bırakılan ve çocuklar veya öğrenciler için tehlikeli olabilecek herhangi bir şey olup olmadığını denetlemelidir.
Çocukları teneffüs için oyun alanına götürürken, öğretmenler alanın oyun için hazır olduğundan emin olmak için hızla çevreyi kontrol etmelidir. Ebeveynler de okul saatleri dışında çocuklarını oyun alanına götürürken aynısını yapmalıdır. Ekipman eğilmiş, paslanmış veya son seferden beri değiştirilmiş gibi görünüyorsa, olası yaralanmaları önlemek için o alanı çocuklara kapatın. Ardından, ilgili taraf siteyi daha fazla incelemeli ve onarmalı veya değiştirmelidir.
4. Bir Kazaya Hızlıca Müdahale Edin
Bir kaza veya yaralanma olması durumunda, duruma hemen nasıl tepki vereceğinizi bilmeniz çok önemlidir. Sürekli denetim, herhangi bir yaralanma veya kazayı etkili bir şekilde ele almanın anahtarıdır. Aşağıda, meydana gelebilecek en yaygın oyun alanı yaralanmalarından bazıları ve bunların nasıl tedavi edileceği açıklanmıştır :
Sıyrıklar ve kesikler: Etkilenen bölgeyi hafif sabun ve suyla temizleyin ve yara bandı veya gazlı bez uygulayın. Enfeksiyonu önlemek için yaralanmayı örtmeden önce topikal bir antibakteriyel merhem sürün.
Kabarcıklar: Bir kabarcığı patlatmayın veya kırmayın. Bunun yerine bölgeyi yumuşak sabun ve suyla nazikçe yıkayın, antibakteriyel merhem sürün ve yara bandı veya gazlı bezle örtün.
Yarık dudak: Kanamayı durdurmak için beş ila 10 dakika basınç uygulayın. Ardından, yumuşak sabun ve su ile temizleyin.
Siyah göz: Etkilenen göze 10-20 dakika soğuk kompres uygulayın. Doğrudan göze buz veya soğuk paketler uygulamayın.
Sürtünme yanıkları: Etkilenen bölgeyi hafif sabun ve su ile temizleyin. Ardından, bir bandaj veya gazlı bezle örtün.
Kırık kemikler: Etkilenen uzuvları asla hareket ettirmeyin. Derme çatma bir atel olarak kullanabileceğiniz her şeyi kullanın ve hemen profesyonel tıbbi yardım alın.
Kafa yaralanmaları: Bir kafa yaralanması çok ciddi olabilir ve azami dikkatle tedavi edilmelidir. Öğrencinizde veya çocuğunuzda denge, konuşma sorunları veya eşit olmayan öğrenciler olduğunu fark ederseniz, hemen tıbbi yardım alın.
Yukarıdaki yaralanmalardan herhangi biriyle başa çıkmaya daha iyi hazırlanmak için, elinizde temel tıbbi malzemelerle dolu bir ilk yardım çantası bulundurun. Gezegen X Kent Mobilyaları, aşağıdaki temel öğelerin elinizin altında olmasını önerir:
- Çeşitli boyutlarda yapışkanlı bandajlar
- Antibakteriyel merhem
- Sabun veya antibakteriyel havlular
- Gazlı bez veya tıbbi bant gibi steril pansumanlar
- Reçetesiz satılan ağrı kesiciler
- İhtiyacı olan bir öğrenciniz veya çocuğunuz varsa reçeteler
Tüm yaralanmalarda, bir yara aşırı derecede kanarsa, dikiş atılmasını gerektirecek kadar derin görünürse, enfeksiyon belirtileri ortaya çıkarsa veya yaralanmanın çevresinde alışılmadık miktarda şişlik fark ederseniz, bir tıp uzmanına başvurmalı veya acil tedavi almalısınız. Ek olarak, kafa travmasından sonra beyin sarsıntısı belirtileri fark ederseniz hemen tıbbi yardım alın.